Mokomasis filmas „Stresas egzaminų metu. Kaip jį sumažinti?“




Šiame mokomajame filme siekiama suteikti daugiau žinių apie stresą, padėti ne tik jį atpažinti, bet ir mažinti. Mokykloje daugiausia įtampos kyla prieš egzaminus, todėl svarbu pedagogams, tėvams ir artimiesiems savo streso bei nerimo neperduoti mokiniams, nekelti nereikalingo spaudimo. Stresą ir psichologinę įtampą galėtų sumažinti požiūrio į šiuos reiškinius keitimas, psichologinis pasirengimas ir nusiteikimas.

Ekspertai dr. Antanas Valantinas (Mykolo Romerio universiteto Psichologijos instituto docentas), dr. Pranas Gudynas (Nacionalinio egzaminų centro direktorės pavaduotojas) ir Saulius Jurkevičius (Vilniaus licėjaus direktorius) išsako savo nuomones apie tai, kaip mažinti stresą per egzaminus. Jie pataria, kaip ne tik mokytojai, bet ir visuomenė galėtų keisti savo požiūrį į egzaminus, kad tai ne „pasaulio pabaiga", o logiškas mokslų baigimo etapas, savo gebėjimų parodymas. Filme pateikiami konkretūs patarimai, kaip atpažinti stresą ir neleisti, kad jis užvaldytų, kaip jį mažinti pasitelkus laiko vadybą, planuojant savo elgesį per egzaminus, pavyzdžiui, pradėti nuo lengvesnių užduočių, jas įveikus imtis sudėtingesnių.

Patyręs sėkmę žmogus drąsiau jaučiasi ir su didesniu noru imasi sudėtingesnių užduočių. Mokiniui svarbu teisingai įsivertinti savo galimybes, nusimatyti realų tikslą ir suplanuoti veiksmus, o mokytojas turėtų jam padėti tai padaryti.

Mokomąjį filmą parengė UAB „Mokomieji filmai“.
Ugdymo plėtotės centras, 2014.

0 komentarai (-ų):