Nuotolinis mokymas. Vilniaus m. sav. visuomenės sveikatos biuro medžiaga bendrojo ugdymo įstaigoms (9–12 klasėms)

Medžiaga ugdymo įstaigoms

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai parengė nuotoliniu būdu naudotis skirtą medžiagą mokiniams ir jų tėvams (globėjams). Visa informacinė-metodinė medžiaga apima skirtingas sveikatos ugdymo sritis: sveikatai palankią mitybą, fizinį aktyvumą, higienos įgūdžius ir emocinę sveikatą.

VAIZDO MEDŽIAGA, SKIRTA BENDROJO UGDYMO ĮSTAIGOMS (912 klasėms)


Akių joga
Ši trumpa ir nesudėtinga akių joga padės tau pailsinti akis po įtempto darbo. Mankštą rekomenduojama atlikti kiekvieną dieną, o jei dienos metu tenka ilgą laiką naudotis kompiuteriu ar kitu išmaniuoju ekranu – atlik akių jogą kuo dažniau.

Kvėpavimo ritualas
Kvėpavimo mankšta ypač svarbi širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemoms. Giliai įkvėpus geriau išnešiojamas deguonis po visą kūną, o kartu aktyvinama protinė veikla, gerėja emocinė sveikata, lengviau sutelkti dėmesį sutelkimas ir kt. Atlikite šią mankštą ir tuo įsitikinkite!

Sportuok prie stalo!
Ilgą laiką sėdint toje pačioje padėtyje, raumenys ilgainiui išbalansuojami – vieni sutrumpėja, kiti pailgėja, tad neretai jaučiame skausmą, nuovargį ar esame blogos nuotaikos. Atlik tempimo pratimus bent 5 minutes ir įvertink, kaip pasikeitė tavo savijauta!

Širdies stiprinimo treniruotė
Ilgą laiką sėdint prastėja ne tik kraujotakos, bet ir kvėpavimo, raumenų ir net smegenų veikla. 6–17 metų vaikams fiziškai aktyviems rekomenduojama būti bent 60 minučių per dieną, o suaugusiesiems – bent 30 minučių per dieną. Širdies stiprinimo mankšta yra puikus būdas atgauti jėgas, o tai padaryti galime ir neišėję iš namų!

Gyvūnų judesių praktika
Gyvūnų judėjimas natūraliausias ir mažiausiai pakitęs judėjimas pasaulyje. O žmogaus judėjimas jau yra nebeatpažįstamai pakitęs nuo pirmykščio: gulime minkštose lovose, nuolat sėdime, einame išlikęs tik viena, tiesia kryptimi. O kur dingo šuoliai, ropojimas, karstymasis? Todėl sutrikusi laikysena, kreivas stuburas ar skausmas nugaroje, keliuose bei pečiuose mūsų nebestebina ir yra tapęs natūralus dalykas. Šių pratimų metu atpalaiduosite ir stiprinsite raumenis.

Kaip skaityti maisto produktų etiketes
Kaskart rinkdamiesi maistą esame atsakingi, ar savo organizmą papildysime reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Renkantis maisto produktus svarbu atkreipti dėmesį į jų sudedamąsias dalis – šiame filmuke sužinosite, į kurias svarbiausia atkreipti dėmesį. Išmokę analizuoti maisto produktų etiketes, galėsime išsirinkti produktą, kuris yra palankus mūsų sveikatai.

0 komentarai (-ų):